Interview met Diane en Laura, Pijlers van de samenleving

Als je wordt geconfronteerd met kanker, volgt er een periode van behandelingen. Die hulpverlening is waardevol en goed georganiseerd. Daarna komt de periode van nazorg. En dat die wel wat beter kan, weten de ervaringsdeskundigen Laura van der Lelij en Diane van Lier. Zij zetten zich bij NaZorg Westland in om de cliënten zelf en hun naasten te ondersteunen.
door Geraldine Hindriksen, Het Hele Westland 12 juni 2019, https://www.hethelewestland.nl/nl/artikel/17837

Lees meer

Mooie match bij Beursvloer Westland

Tijdens Beursvloer Westland maakten wij een mooie match met XL Bedrijfskleding. Nazorg Westland ontvangt 15 poloshirts met bedrukking in ruil voor een foto op social media met deze kleding. Nazorg Westland nam voor het eerst deel aan dit energieke en bijzondere netwerkevenement en met succes!

In Westland gelukkig wél nazorg voor kankerpatiënten

Het Algemeen Dagblad van 12 april 2019 meldt dat het slecht gesteld is met de nazorg van veel kankerpatiënten die “genezen” verklaard zijn, maar lichamelijk en maatschappelijk nog veel problemen kennen. Dit is gelukkig niet het geval in Westland, waar Nazorg Westland cliënten kan adviseren.

Rainforest Challenge februari 2020

In de Cameroon Highlands in Maleisië zal van 20 t/m 29 februari 2020 de Rainforest Challenge worden georganiseerd door Bart en Dorien Duijvesteijn vanuit Nederland en Luuk en Maz Runia vanuit Maleisië. Een nieuwe uitdaging voor wandelaars om prachtig Azië te ontdekken. Uiteraard wordt er gewandeld voor goede doelen: 50% goede doelen in Nederland, 50% goede doelen in Maleisië (onder auspiciën van Team Westland).

Lees meer

Informatieavond Werk en Kanker

In samenwerking met Reinders & Van Soest en Nazorg Westland organiseert Inloophuis Carma deze avond. Sylvia Bastiaan (auteur van het boek Kanker! Ik heb er m’n buik vol van! HR adviseur en ervaringsdeskundige) en Jacqueline Alleblas (Mobiliteitsadviseur en ervaringsdeskundige) van Reinders & van Soest bespreken deze avond het thema Werk en Kanker.

Lees meer

Interview Gezond Zijn Beter Worden

De februari editie GZBW wordt komende week overal huis-aan-huis bezorgd in Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland. Met op de voorpagina deze groep enthousiastelingen die ‘iets’ hebben met de Tourmalet! Houd de brievenbus in de gaten!

De digitale versie is hier te vinden: http://www.gezondzijnbeterworden.nl/interview/bart-duijvesteijn-e28098groeiende-behoefte-voor-nazorg-regionale-kankerpatientene28099/

Lees meer

NaZorg Westland op vrijwilligersmarkt Vitis Welzijn

NaZorg Westland was aanwezig op de Vrijwilligersmarkt van Vitis Welzijn op 13 februari 2019. Tijdens deze Vrijwilligersmarkt konden bezoekers kennis maken met 20 organisaties die zich inzetten voor de Westlandse samenleving.

Lees meer

Feestelijke opening

Op zaterdag 2 februari 2019 is de locatie De Tourmalet tijdens de Open dag van het Inloophuis Carma feestelijk geopend door Eke van Scheijndel van Team Westland onder toezicht van vele belangstellenden.
Een belangrijke dag voor Stichting NaZorg Westland, omdat deze Tourmalet hun uitvalsbasis is. Het is vanuit deze locatie dat de cliëntondersteuners van NaZorg Westland herstellende kankerpatiënten coachen en adviseren.

Lees meer

Opening NaZorg Westland en De Tourmalet

Tijdens de Open Dag bij Inloophuis Carma op 2 februari a.s. vindt de officiële opening van De Tourmalet plaats. Vanuit deze Tourmalet zal Nazorg Westland haar activiteiten ontplooien en vinden de gesprekken plaats met de cliëntondersteuner. De Tourmalet is gevestigd in de tuin van Inloophuis Carma en bereikbaar vanaf de zij-ingang van het Inloophuis (naast Zorgcentrum De Kandelaar), Dijkweg 21, 2671 GA  Naaldwijk. De Open Dag is van 11.00-14.00 uur.

Lees meer

Lancering NaZorg Westland

In Naaldwijk is donderdag de stichting NaZorg Westland gelanceerd. Deze stichting is opgericht met als doel een betere begeleiding voor herstellende kankerpatiënten. Oprichters zijn deelnemers aan het wandelproject van Team Westland, de zogenoemde Walk to the Tourmalet. De hiernaar vernoemde Tourmalet, die zich bevindt in de tuin van inloophuis Carma in Naaldwijk, zal 2 februari worden geopend.

Lees meer